Президентът на Американския университет в България проф. д-р Дейвид Хюуайлър остана доволен от разговора си с възпитаниците на клуб “Рейвън” Велико Търново.


Президентът на Американския университет в България проф. д-р Дейвид Хюуайлър присъства на учебния процес във великотърновския клон на клуб “Рейвън”. Проф. Хюуайлър проведе урок с децата от езиковия клуб.
Визитата на проф. Хюуайлър бе продиктувана от желанието му да се запознае лично с академичната среда, която е подготвила десетки ученици първо за Американския университет и по-късно за успешни международни кариери. Основната причина, поради която настоях да посетя клуб “Рейвън”, е, че голяма част от нашите студенти в Американския университет в Благоевград са подготвени от Илиян Илиев. Само за последните 15 години, откакто е създаден клубът, при нас са постъпили 87 студенти – негови възпитаници, което е наистина впечатляваща цифра, поясни проф. Хюуайлър. Това именно провокира интереса ми да се запозная от близо с Илиян Илиев и учебния процес в клубовете, както във Велико Търново, така и в Габрово и Севлиево. Според професора възпитаниците “Рейвън” влизат в университета с изключително високи показатели, а след това демонстрират амбиция, която също е респектираща. Той даде пример с едно от момичетата на Рейвън клуб – Поля Лесова, която след 4 години в Американския университет продължава с магистратура в университета в Ню Йорк и сега е кореспондент на бюрото на финансовия сайт Маркет Уотч в Лондон.
Той беше впечатлен от системата на обучение в клуба, където за всяка урочна единица има минимум 3 теста. Тройката е 50 % на теста. За пълно 6 е необходимо да имаш минимум 98 %.
Обучението в “Рейвън” е изцяло компютъризирано. Още преди 6 години са премахнати всички видове дъски. Работи се само на екран. Тестовете се провеждат в компютърна зала. 90 % от компютрите са лаптопи. И в трите клона на “Рейвън” има локални мрежи със сървъри. Клуб “Рейвън” е много повече от езикова школа, той е част от една социална и учебна мрежа, в която изучаването на езика е само елемент от цялостното обучение.
“В клуб “Рейвън” научих повече по биология или например информатика, отколкото за 5 години в училище.
Дължа на Илиян половината от общата си култура”, спомня си бившият ученик Георги Иванов, сега един от продуцентите на филма “TILT”. Тази атмосфера е дала резултати: повечето възпитаници на “Рейвън” биват приети в АУБ на пълна стипендия или с голяма финансова помощ от университета.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *